De btw in andere EU-landen geven wij netjes voor u aan via het nieuwe OSS-systeem.

Nieuwe btw-regels in de EU sinds 1 juli 2021

De nieuwe btw-wetgeving geldt voor ondernemers die vanuit Nederland (of ander EU-land) producten verkopen en leveren aan particulieren (en/of zakelijke klanten die geen btw-nummer hebben) in andere landen van de Europese Unie, ook wel ‘afstandsverkopen’ genoemd. Zij dienen vanaf 1 juli 2021 het btw-percentage van het land waar wordt gekocht in de webshop door te berekenen aan de klant (dit percentage kan per land verschillen). Vervolgens dient de btw per tijdsvak bij de afzonderlijke EU lidstaten te worden afgedragen via het OSS-loket van de Nederlandse Belastingdienst.

Dropshipping
Verkoopt u goederen van buiten de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan kan u de btw vanaf 1 juli 2021 aangeven in het EU-land waar de goederen heen gaan. Bijvoorbeeld als u producten uit China via uw webwinkel rechtstreeks levert aan particulieren in Duitsland, dan draagt u daar de btw af via het OSS-loket. Hiervoor dien je wel een eigen I-OSS nummer op uw pakketten te vermelden, deze verkrijg je door te registeren bij het OSS-loket van de Belastingdienst.

Soleil Solutions is hét administratiekantoor dat voor u alle OSS-aangiften volledig uit handen neemt. Neem contact op voor meer informatie.

Lees hier ons interview over het OSS-loket op de website van Shopify.

Waar we goed in zijn

Kennisdeling

Combineer 10+ jaren bestaansrecht, een team hoogopgeleide professionals en 300+ klanten en je beschikt over een flinke dosis kennis. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten hier van profiteren.

Optimalisatie

Slimmer werken is altijd een doel op zich. Bedrijfsprocessen, nieuwe tooling of interessante modules in bestaande software; wij denken graag mee in het benutten van kansen voor optimalisatie.

Fiscaal advies

Door de fiscaal specialisten in ons team zijn wij goed in staat om te adviseren bij al uw belastingaangiftes. Daarnaast helpen wij u pro-actief bij het behalen van fiscaal voordeel.

Hoe we het doen

Keep it simple

We maken dingen niet onnodig moeilijk. In een wereld met een hoop data en regelgeving is er behoefte aan een duidelijk verhaal. Wij maken graag deze vertaalslag. Scheelt u weer tijd!

Altijd op tijd

Het verzorgen van aangiftes of het voldoen aan nieuwe regelgeving; wij houden de belangrijke deadlines in de gaten en stellen u op de hoogte. Samen zorgen we ervoor dat we alles op tijd regelen.

Oog op groei

We focussen op groei en helpen onze klanten groeien. Dit betekent dat we voortdurend gericht zijn op verbeteren. We willen blijven groeien in kennis en kunde, individueel en als team.